Loading...
When
September 22nd,2017
Starting 9:45 am
Where
Marunouchi,Tokyo
Marubiru Hall

About conference


Is Fintech just the current buzz word or will it actually make an

impact on the world?

As the world grows more connected, financial services innovation can

lag behind but there is an every growing number of startups creating

new services to better meet customers needs to compete with the

incumbents.

FJ2017 will bring people in the fintech industry together from Japan

and globally to facilitate discussion and collaboration on how to grow

the ecosystem.

We hope to see you there to network and enjoy Japanese hospitality in

Tokyo, Japan’s finance hub.

EVENT WILL START IN


Our speakers

A great lineup of speakers including the following leaders in the FinTech space


Program schedule


We are currently updating the schedule.

Please note: all schedules are subject to change.

9:45〜9:50

  5 minutes
Opening Remarks
Natalie Shiori Fleming, Board Member of Fintech Association of Japan and Director at Payoneer
Hiroki Kudo, Co-Chairman of Fintech Association of Japan/CEO and Founder of MerryBiz

9:50〜10:00

  10 minutes
Welcome speech
Yuriko Koike, Governor of Tokyo

10:00〜10:30

  30 minutes
Collaborative Innovation: Fintech in Japan
Yosuke Tsuji, CEO of Moneyforward

10:30〜11:15

  45 minutes
Planet of the APIs: The next evolution in banking
Paul Chapman, CEO of Moneytree
Yobie Benjamin, CTO Emeritus of Token
moderator: Pat Patel, Director of Content at Money20/20

11:15〜12:15

  60 minutes
Chinese Fintech: Fireside Chat
Daniel Hong, Deputy General Manager of Financial Technology at Tencent
moderator: Yuko Kawai, Head of Fintech Center at Bank of Japan

12:15〜12:45

  30 minutes
Lunch break

12:45〜13:30

  45 minutes
New Banking Models: Innovation in financial services from non-bank players
Eiichi Kashiwagi, President of Jibun Bank Corporation
Masaaki Matsuhashi, Managing Executive Officer at Seven Bank, Ltd
moderator: Takane Hori, Board member of Fintech Association of Japan, Partner at Mori Hamada Matsumoto Law Offices

13:30〜14:15

  45 minutes
AI: What will the next wave of automation bring?
Steve Monaghan, Chairman & CEO of Gen.Life
moderator: Morifumi Yotsumoto, CEO & Founder at Alpaca Japan

14:15〜15:00

  45 minutes
The Next Wave of Fintech Investing: Perspectives from Global VCs
Markus Gnirck, Co-founder & CEO of Tryb
Mio Takaoka, Partner at Arbor Ventures/Adivsor at Monex Group, Inc.
Masaya Kubota, Partner at Wil
Richard Melmon, Managing Partner at Net Service Ventures
moderator: David Corbin, Country Manager at Tech in Asia Japan

15:00〜15:15

  15 minutes
Break

15:15〜16:00

  45 minutes
The Evolution of Payments: reducing friction in transaction services
Yoshiki Yasui, Founder & CEO of Origami
Prajit Nanu, CEO of InstaReM
Alan Chang, Head of Operations of Revolut
Daniel Heffernan, Japan Lead at Stripe
moderator: Arvin Singh,Director of New Channels at Visa

16:00〜17:30

  90 minutes
Pitch Run Finals

17:30〜18:15

  45 minutes
Breaking Barriers: Building the next round of Japanese unicorns
Fumiaki Koizumi, COO of Mercari
Katsuaki Sato, CEO of Metaps
Yusuke Mitsumoto, CEO of Bank, Inc.
moderator: Hiroki Maruyama, Co- Chairman of Fintech Association of Japan, Representative Director of Infcurion Group Co., Ltd

18:15〜18:20

  5 minutes
Closing Remarks
Natalie Shiori Fleming, Board Member of Fintech Association of Japan and Director at Payoneer
Hiroki Kudo,Co-Chairman of Fintech Association of Japan/CEO and Founder of MerryBiz

10:45〜11:30

  45 minutes
Insurtech: Creating sustainable behaviour change
Yasuro Koizumi, Vice President and CFO at Finc
moderator: Philipp Kristian, Fortune 500 Innovation Leader & Author

11:30〜13:00

  90 minutes
Activities to attract Foreign Financial Corporations by the Tokyo Metropolitan Government, and FinTech Market Potential in Japan
11:30-11:40 Measures to Attract Foreign Financial Corporations by the TMG
- Masahiko Kidera, Director for Global Financial City Project,
External Relations Section, Coordination Division,
Office of the Governor for Policy Planning, Tokyo Metropolitan Government
11:40-12:00 FinTech Market Potential in Japan
- Takafumi Murakami, Managing Director at Accenture
12:00-12:40 Panel Discussion: Learning from Pioneers: Attractiveness of Expanding Business into Japan
Brian Lee, CSO & Managing Director at AKA
Jason Hsueh, CEO at Imageous
Pavel Matveev, CEO & Founder at Wirex
Coordinator: Moe Nasu, Senior Manager at Accenture
12:40-13:00 Networking

13:00〜14:15

  75 minutes
Lunch

14:15〜15:00

  45 minutes
Instant millionaires? The rise in Initial Coin Offerings
Ayako Miyaguchi, Managing Director of Japan at Kraken
Takao Asayama, CEO at Tech Bureau, Corp.
Kohei Ogawa, CEO at Valu
moderator: Naoyuki Iwashita, Professor at Kyoto University

15:00〜15:15

  15 minutes
Coffee Break

15:15〜16:00

  45 minutes
B2B vs. B2C: Building a viable business model
Tatsuya Yamada, Office Manager of Fintech Office at Rakuten Securities
moderator: Emre Hidekazu Yuasa, Principal at Globis Capital Partners

16:00〜17:00

  60 minutes
The world is shrinking: Global Trends in Fintech
Charles D'Haussy, Associate Director-General at InvestHK
Danielle Szetho, CEO of Fintech Australia
Amit Goel, MD at Letstalkpayments
Tom Theobald, Deputy CEO at Luxembourg for Finance
Colin Mason, Technology Specialist at UK Department for International Trade

Venue location

2-4-1 Marunouchi,Chiyoda-ku,Tokyo Marunouchi Bldg.